13 juli 2017

Demonstraties tijdens druk bezochte SAR Katwijk

Demonstraties tijdens druk bezochte SAR Katwijk

STC-KNRM heeft weer het genoegen gehad om de demonstraties bij SAR Katwijk te ondersteunen.

De Katwijkse Reddingsbrigade organiseert jaarlijks de spectaculaire reddingsdemonstratie SAR Katwijk, dit jaar werd het gehouden op zaterdag 8 juli. Tijdens SAR Katwijk tonen diverse hulpverleningsinstanties hun mogelijkheden op het gebied van reddingswerk.

Afgelopen zaterdag lieten verschillende hulpverleners zien aan het publiek wat zij doen bij een hulpverlening tijdens SAR Katwijk.Tijdens het druk bezochte evenement voor de vuurtoren werden diversen demonstraties gegeven op het land, in zee en in de lucht. Dit jaar waren er meerdere demonstraties te zien op twee demonstratieterreinen bij de vuurtoren en op het strand.

Op de Zuid Boulevard landde meerdere keren een SAR helikopter van de Kustwacht. Deze SAR helikopter deed verschillende keren mee aan demonstraties op zee. Een van de nieuwe demonstraties op zee was een inzet met het Brons team van de brandweer Rotterdam- Rijnmond. Het Brons team dat bestaat uit een aantal brandweermannen die d.m.v. een SAR helikopter snel afgezet kunnen worden bij een brand aan boord van een schip. Zaterdag brak zogenaamd brand uit op de kotter ‘KW88′ , waarna het Brons team m.b.v. de SAR helikopter snel op het dek van de kotter werd afgezet om de brand te kunnen blussen.