07 juli 2022

EBS – CAEBS veranderingen

EBS - CAEBS changes 1

 

Vanwege enkele kleine veranderingen in de Offshore sector met betrekking tot het gebruik van EBS en CA-EBS willen wij u informeren over het volgende:

STC-KNRM gaf voorheen BOSIET/FOET/HUET/ E-BOSIET certificaten inclusief het Emergency Breathing System (EBS) af. Wij bieden de EBS niet meer als een standaard module, omdat de EBS niet meer in gebruik is in de UK en Nederlandse sectoren. Het wordt nog wel gebruikt in sommige gebieden in Azië, maar zal uiteindelijk verdwijnen. Voor de bedrijven die toch de voorkeur geven aan de EBS, bieden wij dit uiteraard op aanvraag aan.
Op dit moment verstrekken wij iedere deelnemer een certificaat van de BOSIET/ FOET/ HUET/ E-BOSIET inclusief de Perslucht Nood Ademhalings Systeem (CA-EBS) en de vluchtparachute training (OLF).

Voor uw beeldvorming geeft het onderstaande schema de goedkeuringen en codes per certificaat aan;

BOSIET incl. CA-EBS Opito 5750 Nogepa 0.5 A

FOET incl. CA-EBS Opito 5850 Nogepa 0.5 B

HUET Opito 5295

E- BOSIET Opito 5752

Alleen CA-EBS Opito 5902

 

BOSIET incl CA-EBS Opito 5750 Nogepa 0.5A
FOET Incl CA-EBS Opito 5850 Nogepa 0.5 B
HUET Opito 5295
E- BOSIET Opito 5752
Alleen CA-EBS Opito Opito 5902

 

Aangezien de CA-EBS in de cursus is opgenomen dient iedere deelnemer in het bezit te zijn van een geldig medisch certificaat met daarin de Fit for in water CA-EBS training stempel of het dient op het medisch certificaat vermeld te zijn. De meeste Nogepa Artsen zijn op de hoogte van deze veranderingen. Op de volgende pagina vindt u de Opito/Nogepa medische eisen. ( de gele markeringen zijn het meest relevant voor de CA-EBS in water test).

Wanneer een deelnemer niet over deze kwalificaties beschikt is het mogelijk om een aparte Spirometrische test (longfunctietest) te boeken bij ons veiligheidscentrum voor €36,- exclusief 21% BTW. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling +31104283860.