09 mei 2019

Nóg realistischer trainen? Vanaf juli kan dat bij STC-KNRM!

Nóg realistischer trainen? Vanaf juli kan dat bij STC-KNRM!

De ontwikkelingen in de industrie staan niet stil en ook STC-KNRM blijft niet achter. Om onze cursisten nóg beter voor te bereiden op de praktijk werken wij hard aan het vernieuwen van onze faciliteiten: Er wordt geïnvesteerd in een windmolen die specifiek ontwikkeld is voor trainingsdoeleinden en ook de besloten ruimte/Confined Space trainingsmogelijkheden worden uitgebreid. Tegelijkertijd worden ook de brandmodules vervangen.

Tot op heden werden de Working at Height modules voor de GWO trainingen op een externe locatie aangeboden in samenwerking met de firma Safe Site, maar vanaf juli kunnen alle vijf de modules van de GWO trainingen uitgevoerd worden op onze eigen locatie. Wel met een nieuw partner op dit gebied Ascent Safety, al jaren een gerespecteerde naam in de wereld van het trainen van personeel dat op hoogte werkt en is een perfecte aanvulling in ons Safety Port of Rotterdam concept aan de Heijsehaven.

De firma Saphire realiseert momenteel voor ons al deze aanpassingen.  Op en in de windmolen kunnen binnenkort verschillende escapescenario’s en de GWO Working at Height training uitgevoerd worden. De GWO Sea Survival training kan zowel in het zwembad als in de haven gerealiseerd worden: in het zwembad kunnen extreme weersomstandigheden worden nagebootst waarin de deelnemers leren overstappen van boot naar de monopile onder moeilijke omstandigheden zoals golven en regen. In de haven kan de Boat Transfer worden geoefend naar de monopile, waardoor gelijk overgegaan kan worden naar de Working at Height module. In de Nacelle zullen ook de technische MBO opleidingen voor de windindustrie plaatsvinden.

In de nabijheid van de windmolen worden er meerdere en nieuwe Confined Space oefensituaties gerealiseerd. Het binnengaan van besloten ruimtes door verschillende luiken en mangaten met of zonder gebruik van gas detectie apparatuur en met of zonder gebruik van ademlucht kan op deze nieuwe plek realistisch beoefend worden.

Bent u geïnteresseerd in één van onze trainingen, of wilt u een maatwerk training laten ontwikkelen? Neem gerust contact  met ons op!