30 november 2017

Open Poort Prijswinnaars Rotterdamse haven bekend

De winnaars van de Open Poort Prijs 2017 zijn op 29 november 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst op het EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg bekend gemaakt. Het gaat om havenbedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden aan leerlingen en studenten die een bezoek brengen aan de Rotterdamse haven.

Jaarlijks reikt het EIC (http://www.eic-mainport.nl/)  de Open Poort Prijs uit aan die havenbedrijven die het afgelopen jaar in de ogen van de EIC – havengidsen en medewerkers het meest zijn opgevallen door hun gastvrijheid, de inhoud van hun bedrijfsexcursies en bijdrage aan het EIC-haven programma. De prijzen werden uitgereikt in verschillende categorieën. De volgende bedrijven hebben dit jaar gewonnen en werden in het zonnetje gezet:

–  APM Terminals Rotterdam en APM Terminals Maasvlakte II  (op- en overslag en distributie)

–  AVR Rozenburg (olie en chemische industrie )

 STC-KNRM Offshore Safety Trainingscentrum (dienstverlenende en overige bedrijven)

–  IOI Loders Croklaan (aanmoedigingsprijs)

Deze bedrijven maken deel uit van een groep van ca. 55 bedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden,  georganiseerd door het EIC Mainport Rotterdam. De haven is van strategisch belang voor de ontwikkeling van Rotterdam en Nederland en biedt jonge mensen goed loopbaanperspectieven. Bedrijven kunnen jongeren als geen ander inzicht geven in de praktijk van de verschillende werkzaamheden, beroepen en mogelijkheden om er te werken. Zo ontdekken jongeren de dynamiek van de Rotterdamse haven en wellicht dat ze in de toekomst met hun talenten zelf gaan werken in  de haven.

Neem contact op voor een rondleiding, info@stc-knrm.nl