Menu

Teambuilding

Klik hier voor onze TEAMBUILDING brochure

Het doel van de activiteiten is om de deelnemers een uitdagend en spannend parcours te laten afleggen en ze als groep laten functioneren. Voor aanvang van de oefeningen zal er een korte uitleg plaatsvinden in verband met de veiligheid van de deelnemers. De oefeningen zijn grotendeels gebaseerd op de verplichte veiligheidsopleidingen voor personeel werkzaam in de offshore sector, welke wij hier dagelijks aan onze klanten geven onder leiding van onze professionele instructeurs.

Er zijn geen vaste dagen ingepland voor deze training. De datum kan in overleg gepland worden; avonden, zaterdagen en zondagen kunnen ook een optie zijn. Het aantal deelnemers voor deze training dient minimaal 6 en maximaal 25 personen te zijn. De duur is afhankelijk van de combinatie van activiteiten welke er gekozen wordt, maar dit kan variëren van een halve dag (ochtend, middag of avond) tot een hele dag.

Opties
Onderstaande opties zijn te combineren naar wens, maar natuurlijk altijd afhankelijk van beschikbaarheid vanwege reguliere trainingen.

Ontsnappingstechnieken, smokehoods (Kernwaarde: controle hebben)
Deelnemers doen een oefening waarbij zij, voorzien van geblindeerde vluchtmaskers, uit gestapelde brandcontainers moeten ontsnappen. Deze oefening kan voor deelnemers die angst hebben voor kleine ruimtes mentaal iets belastend zijn vanwege het gebruik van geblindeerde vluchtmaskers.

Redden van een slachtoffer (Kernwaarde: zelfredzaamheid)
In teamverband wordt geblindeerd een slachtoffer uit een container gered. Samenwerken, vertrouwen en communicatie zijn van groot belang om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Overleven op zee (Kernwaarde: samenwerking)
Deelnemers gaan na een korte uitleg het training bad in om overlevingstechnieken op zee aan te leren waarbij de groep ook als geheel gaat functioneren. We beschikken over een overdekt training bad waar wij door middel van golfslag, wind, regen en bliksem-simulatie een spectaculaire situatie kunnen simuleren. Een realistische ervaring in een gecontroleerde omgeving.

Evacuatie vanuit een Helicopter te water (Kernwaarde: vertrouwen)
Deze oefening wordt vaak als grensverleggend gezien. Tijdens deze oefening wordt er aanspraak gemaakt op de mentale kracht van de deelnemer met een beperkte fysieke vraag. De deelnemer krijg vooraf, in de helikopter simulator een korte uitleg van wat er gaat gebeuren waarna hij direct daarop volgend, onder water uit de simulator moet ontsnappen.

Boat transfer (Kernwaarde: evenwicht)
In deze oefening worden de volgende facetten uitgelegd en uitgevoerd:

  • Het aantrekken en gebruiken van de verschillende beschermende middelen;
  • Klimtechnieken;
  • Het op een veilige manier aan en van boord overstappen
  • Noodprocedures;
  • Veiligheidsmiddelen en maatregelen;
  • Procedures in een man-over-boord situatie (SAR, GMDSS Recovery en EHBO);
  • Evacuatieprocedures van windturbines.

Fast Rescue Boat (FRC) experience (Kernwaarde: snelheid)
Een FRC avontuur is natuurlijk spectaculair, de boten zijn veilig, wendbaar en snel en doordat wij alleen met professionele schippers werken bent u verzekerd dat alles binnen een veilige marge blijft. Varen door de haven van Rotterdam heeft natuurlijk een extra dimensie.

Uitgebreide lunch, diner of borrel met hapjes
De culinaire invulling speelt een grote rol, zo niet een hoofdrol bij de verzorging van een evenement.  Als ervaren cateraar op acht locaties is het voor onze cateraar STC Events vanzelfsprekend om de culinaire invulling ook tijdens uw evenement te verzorgen. Afhankelijk van uw wensen, varieert het aanbod van een kopje koffie met een koekje tot een grandioos buffet. Wenst u biologische, vegetarische of Halal gerechten, dan is dat uiteraard mogelijk. Ook met dieetvoorkeuren houden wij rekening.

Wij hebben voldoende mogelijkheden om u te voorzien van een geschikt programma. Ook maatwerk is mogelijk.

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op met STC-KNRM.