Helicopter Deck Assistant (NOGEPA 1.3A)

De Helicopter Deck Assistant Training duurt 1,5 dag en is bestemd voor diegenen die zijn aangewezen om als Helikopter Deck Assistent (HDA) op te treden op een offshore installatie.  Onder toezicht van de Helicopter Landing Officer (HLO) voeren de HDA’s routinematige helideck-operaties uit, zoals het assisteren bij het in- en uitstappen van passagiers en het overbrengen van vracht en bagage van en naar de helikopter. De HDA zal de HLO assisteren bij het reageren op noodsituaties op het helikopterdeck.

De deelnemers krijgen zowel theoretische informatie als praktische training in het uitvoeren van activiteiten die horen bij helikopteroperaties op een offshore installatie.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training. Deze training staat niet altijd standaard ingepland, maar kunnen wij voor u inplannen op aanvraag. Neem contact met ons op via info@stc-knrm.nl.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de HDA – Helicopter Deck Assistant training:

  • De risico’s van helikopteroperaties;
  • Gereedmaken van het helikopterdek en bijbehorende (brandbestrijdings-)uitrusting voor het landen en opstijgen van een helikopter;
  • Uitvoeren van normale procedures en noodprocedures in relatie tot het landen en opstijgen van helikopters;
  • Begeleiden van het aan- en van boord gaan van personen;
  • Begeleiden van het beladen en uitladen van de helikopter;
  • Verzamelen van gegeven om het gewicht van de helikopter vast te stellen;
  • Procedures en handelingen bij het starten van helikoptermotoren;
  • Bedienen van de brandstofinstallatie, het tanken van de helikopter en controleren van de brandstof.

Planning:
Deze training organiseren wij momenteel voor groepen op aanvraag. Bent u geïnteresseerd in deze training? Mail ons dan op info@stc-knrm.nl

Lestijden:
De eerste lesdag duurt van 08.30 – 16.00, de tweede lesdag van 08.30 – 12.00. We vragen de deelnemers om de eerste lesdag een half uur voor aanvang van de training aanwezig te zijn, zodat er voldoende tijd is om de deelnemers in te schrijven.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Toelatingseisen:
De HDA zal de HLO assisteren bij het reageren op noodsituaties op het helikopterdeck, daarom is de voorwaarde voor de HDA een geldig certificaat Brandbestrijdings- en reddingsteam (NOGEPA 2.6A/B). In geval van offshore mijnbouwinstallaties waarop geen bijtanken van helikopters plaatsvindt, volstaat een geldig certificaat Fire Fighting Helicopters (NOGEPA 2.9A/B)

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860