Helicopter Landing Officer Refresher (NOGEPA 1.1B)

offshore

De Helicopter Landing Officer Refresher training is een ééndaagse herhalingstraining bedoeld voor operationeel personeel dat verantwoordelijk is voor het begeleiden van het landen en opstijgen van helikopters en van wie het HLO certificaat binnenkort verloopt.

De Helicopter Landing Officer (HLO) op een offshore mijnbouwinstallatie is de verantwoordelijke bij operaties op het helideck voorafgaand en tijdens de landing. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het veilig instappen van passagiers, vrachtafhandeling en tanken van de helikopter. De HLO is ook verantwoordelijk voor een correcte reactie op noodsituaties op het helideck.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Deze training staat niet altijd standaard ingepland, maar kunnen wij voor u inplannen op aanvraag. Neem contact met ons op via info@stc-knrm.nl.


De volgende onderwerpen komen aan bod in de HLO-Refresher training:

 • De gevaren en risico’s bij helikopter operaties
 • Leiding geven en controlerend optreden bij het gereedmaken van het helikopterdek
 • Gereedmaken van de brandbestrijdingsmiddelen bij landing en vertrek van de helikopter
 • Uitvoeren en registreren van noodprocedures
 • Radioprocedures
 • Documentafhandeling met betrekking tot passagiers en lading (incl. gevaarlijke goederen)
 • Leiding geven en controleren bij het in- en uitstappen van personen en in- of uitladen van vracht
 • Leiding geven en controleren bij het beladen van een helikopter
 • Leiding geven tijdens de controle van het functioneren van de motoren
 • Informatieverzameling voor de bepaling van het gewicht van de helikopter
 • Verantwoord brandstof laden en brandstof controleren.

Planning:
Deze training organiseren wij momenteel voor groepen op aanvraag. Bent u geïnteresseerd in deze training? Mail ons dan via info@stc-knrm.nl.

Lestijden:
De lesdagen duren van 08.30 – 16.00 uur. We vragen de deelnemers een half uur voor aanvang van de training aanwezig te zijn, zodat er voldoende tijd is om de deelnemers in te schrijven..

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Toelatingseisen:
Voor deelname aan de HLO refresher training moet het oude certificaat nog geldig zijn. De HLO is verantwoordelijk voor een correcte reactie op noodsituaties op het helikopterdeck, daarom is de voorwaarde voor de HDA een geldig certificaat Brandbestrijdings- en reddingsteam (NOGEPA 2.6A/B). In geval van offshore mijnbouwinstallaties waarop geen bijtanken van helikopters plaatsvindt, volstaat een geldig certificaat Fire Fighting Helicopters (NOGEPA 2.9A/B)

Meer weten? 0800-3800030

310,- inclusief NOGEPA registratie fee, excl. 21 % BTW

NOGEPA 1.1B

Engels

Specificaties

1 dag

2 jaar

Quarantaineweg 98 3089 KP Rotterdam-Heijplaat

08.30