15 maart 2023

STC NEXT is van start met de verplichte veiligheidstraining deksmannen binnenvaart!

STC NEXT is van start met de verplichte veiligheidstraining deksmannen binnenvaart!

This is how we do it!


Verplicht
Streef datum van verplichting van deze training is 1 april as.
Afgelopen januari had STC NEXT het eerste groepje leerlingen die het certificaat na de driedaagse opleiding mocht ontvangen.

Veiligheid
Werken op het water brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee, ook in de binnenvaart. Tijdens deze basisopleiding vergroten we het veiligheidsbesef, niet alleen de eigen veiligheid maar ook die van de collega’s aan boord.

Belangrijke onderdelen
Wat te doen als je te water geraakt, welke redmiddelen zijn er aan boord, gevaren van te water geraken, dragen en werking van het redvest.

Veiligheid voortbewegen aan dek, de veiligheidsrol, de vluchtwegen, verzenden noodsignaal

Omgaan met touwen en draden.

Brandbestrijding aan boord
Blusmiddelen aan boord, welke voorzieningen zijn er aan boord voor brandbestrijding.

Risico’s aan boord door lawaai, wat zijn de geluidsbronnen aan boord, welke risico’s door blootstelling aan lawaai, welke gehoorbescherming

Omgaan met gevaarlijke stoffen, welke soorten gevaarlijke stoffen zijn er aan boord, welke risico’s brengen deze stoffen met zich mee en welke beschermingsmaatregelen en middelen zijn beschikbaar.

Basis kennis EHBO zoals wondverzorging, reanimatie en aanbrengen van verband.

Praktijk
Op het centrum van STC NEXT zijn prachtige faciliteiten waar de leerlingen terecht konden om alle bovengenoemde onderdelen meteen in de praktijk te oefenen.

Aan het eind van de driedaagse opleiding was het veiligheidsbesef aanzienlijk verhoogd en hebben de leerlingen aangegeven dat het belangrijkste onderdeel toch wel het dragen van het redvest is.

Ook interesse in de basis opleiding veiligheid voor deksmannen? Kijk op onze website voor meer informatie : www.stc-knrm.nl.