• Covid-19

  Het is mogelijk om bij ons een COVID-19 sneltest te boeken. Hiervoor kunt u mailen naar info@stc-knrm.nl, of bellen naar 0800-3800 030. Wij zullen dan samen naar een beschikbare datum kijken. De kosten voor deze sneltest zijn €110,-. Na circa 15 minuten zult u de uitslag hebben. Het coronavirus (COVID-19) zorgt voor een onzekere periode. Iedereen wordt geconfronteerd met een situatie waarin we ons moeten aanpassen en proberen om op onze eigen manier een steentje bij te dragen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. We hebben afgelopen maanden veel vragen gekregen of onze trainingen door gaan. Ons trainingscenter is gewoon open en alle trainingen gaan door! Uiteraard houden wij rekening met de 1,5 meter afstand en houden wij de maatregelen in acht. Sinds 1 december is er bij ons trainingscentrum een mondkapjesverplichting, dit is wettelijk verplicht vanuit de overheid. Natuurlijk staat het vrij deze zelf mee te nemen, wij hebben op aanvraag ook gratis mondkapjes voorradig. Mocht u nou niet naar ons trainingscentrum willen komen, dan is het mogelijk om de training te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Daarnaast zijn er ook maatregelen getroffen wat betreft de verloopdata van de certificaten. NOGEPA, ILenT, GWO en OPITO hebben ons het volgende medegedeeld; NOGEPA Sinds 1 september is de Covid-19 dispensatie gestopt vanuit NOGEPA. ILenT: Met ingang van 19 maart 2020 wordt de geldigheidsduur van Nederlandse Vaarbevoegdheidsbewijzen en – Bekwaamheid en zeevaartkeuringen die vóór 31 maart 2021 verstrijkt, verlengd met een geldigheidsduur van 6 maanden (vanaf vervaldatum). Maar niet langer dan 30 juni 2021. Dit geldt voor onze STCW trainingen. De individuele zeevarende hoeft geen aanvraag tot verlenging in te dienen in afwachting van de COVID-19-gerelateerde beperkingen. Bekijk hier alle recente informatie op de website van ILenT. GWO: Deelnemers die door COVID 19 niet in staat zijn om binnen de geldigheidsperiode van 24 maanden hun vorige opleiding op te frissen, kunnen hun geplande opfriscursus tot 60 dagen na afloop van de geldigheidsperiode volgen. Als u echter tijdens de periode van uw huidige certificering niet in een windturbine-omgeving hebt gewerkt of de vaardigheden hebt gebruikt die u op GWO-cursussen heeft geleerd, is het risico dat de vaardigheden vervagen zeer groot. Deze optie moet worden beoordeeld door de wettelijke verantwoordelijke voor uw veiligheid ter plaatse. Bekijk hier alle recente informatie op de GWO website. OPITO: Als u beïnvloed bent door COVID-19, en uw certificering vervalt binnen 30 dagen, ga dan naar de website (er zijn aparte processen voor werkgevers en afgevaardigden (freelancers), om een kort formulier in te vullen om uw verlengingsverzoek in te dienen. Indien er onduidelijkheden of vragen zijn dan helpen wij u graag telefonisch of per email. We zien u graag in goede gezondheid in ons trainingscentrum!

 • Hoe schrijf ik mij in voor een training of examen?

  Voor al onze trainingen kunt u online de boeking doen. Dit kunt u doen door bij de gewenste training op de 'boek nu' knop te klikken of via de knop 'snel boeken' bovenaan de pagina. Als u een datum heeft geselecteerd wordt er om uw gegevens gevraagd. Na de inschrijving krijgt u een bevestiging toegestuurd. Het is ook mogelijk om de boeking per mail te doen. U kunt uw aanvraag naar info@stc-knrm.nl sturen en wij zorgen dat de boeking gedaan wordt. Belangrijk om te vermelden is dat als u de boeking via onze website doet, u verzekerd bent van een plek op de training. Mocht de training of datum die u zoekt er niet tussen staan, kunt u ons altijd per mail of telefonisch bereiken.

 • Wat moet ik meenemen naar de training?

  Als u een training bij ons volgt vragen wij u het volgende mee te nemen:

  • PSL (Personal Safety Logbook), ook wel het veiligheidspaspoort of groene boekje genoemd. Bij maritieme trainingen wordt er gevraagd naar uw zeemansboekje;
  • Paspoort/identiteitskaart/rijbewijs;
  • Geldige medische keuring;
  • Schone set kleding of ondergoed voor na de training in het zwembad.
  Als u een herhalingstraining komt volgen, vragen wij u om uw geldige certificaat mee te nemen. Mocht u deze niet in bezit hebben, kunt u altijd nagaan of u de stickers van de training in uw PSL boekje heeft staan.

 • Kan ik mijn training kosteloos wijzigen of annuleren?

  Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Gezien de onvoorspelbare markt zijn wij er ons van bewust dat het niet altijd mogelijk is om op de geboekte datum te komen trainen. Het is daarom mogelijk om kosteloos de training te wijzigen of te annuleren. Als u een wijziging of annulering wilt doorgeven, neem dan telefonisch of per mail contact op met onze boekingsafdeling. Zij zullen de wijziging doorvoeren en u hier een bevestiging van sturen.

 • Mijn OPITO certificaat is verlopen, wat moet ik nu doen?

  Om deel te mogen nemen aan een refresh training zult u in bezit moeten zijn van een geldig OPITO certificaat. Wanneer u OPITO BOSIET certificaat verlopen is zult u helaas de basistraining opnieuw moeten doen. Als uw OPITO FOET certificaat verlopen is, kunt u dispensatie aanvragen, binnen 3 maanden na de verloopdatum van uw certificaat. Als u in aanmerking komt voor dispensatie kunt u het volgende formulier invullen en opsturen naar info@stc-knrm.nl. Als uw formulier goedgekeurd wordt, kunt u alsnog de OPITO FOET training volgen.

 • Kan ik ook een training op locatie boeken?

  Ja dit is zeker mogelijk, maar niet voor alle trainingen.  De locatie waar de training gegeven wordt moet geschikt zijn. Voor sommige trainingen is praktijkmateriaal nodig. Als de locatie daar niet over beschikt is het niet mogelijk om de training uit te voeren. Voor meer informatie kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met onze boekingsafdeling.

 • Kunnen jullie een training op maat verzorgen?

  Ja dit kunnen wij zeker verzorgen. Wij geven momenteel voor verschillende bedrijven trainingen die in samenspraak zijn samengesteld. Mocht de training die u nodig heeft niet op de website staan en wilt u een eigen touch aan het programma geven? Dat kan! Belangrijkste aspecten bij het samenstellen van het programma is of wij in staat zijn om de theorie/praktijk te kunnen verwezelijken zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@stc-knrm.nl of neem telefonisch contact op met onze boekingsafdeling.

 • Organiseren jullie ook teambuilding activiteiten?

  Ja dit kunnen wij zeker voor u organiseren. Er zijn verschillende activiteiten bij ons te boeken. Het doel van de activiteiten is om de deelnemers een uitdagend en spannend parcours te laten afleggen en ze als groep laten functioneren. Voor aanvang van de oefeningen zal er een korte uitleg plaatsvinden in verband met de veiligheid van de deelnemers. De oefeningen zijn grotendeels gebaseerd op de verplichte veiligheidsopleidingen voor personeel werkzaam in de offshore sector, welke wij hier dagelijks aan onze klanten geven onder leiding van onze professionele instructeurs. Voor de mogelijkheden verwijzen we u naar de volgende pagina.

 • Wat is een PSL- veiligheidspaspoort?

  Een Personal Safety Logbook (PSL) wordt ook wel veiligheidspaspoort of groene boekje genoemd. Een PSL is een genummerd document dat van scheurvast papier is gemaakt. Het is persoonsgebonden en bevat informatie over de eigenaar. Het PSL bevat gegevens over de veiligheidstrainingen en medische keuringen die de eigenaar behaald heeft. Na het afronden van een training krijgt de eigenaar een stempel of sticker met handtekening voor in het PSL, als bewijs dat hij/zij geslaagd is. De kosten voor een PSL boekje zijn €15,- ex. 21% BTW.

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Wanneer u een training boekt kunt u bij de laatste stap in het boekingsformulier voor 3 verschillende betalingsmogelijkheden kiezen:

  • Ideal;
  • Creditcard;
  • Factuur.
  Het is ook mogelijk om op de eerste trainingsdag het volledige bedrag per pin, credit card of contant af te rekenen.

 • Kan ik bij jullie een medische keuring boeken?

  Ja dat is zeker mogelijk. Wij zorgen ervoor dat u op de eerste dag van de training in de ochtend of in de middag gekeurd wordt. Wanneer u een training boekt, kunt u dit aangeven in het boekingsformulier. Voor meer informatie over de keuringen, verwijzen we u door naar de volgende pagina. Het is ook mogelijk om een keuring bij ons te boeken als u geen training volgt. Dit kunt u niet online doen, dus willen wij u vragen om telefonisch of per mail een afspraak te maken.

 • Wat voor medische keuring heb ik nodig?

  Welke keuring u nodig heeft is afhankelijk van welke training u gaat volgen of welk werk u gaat verrichten. Wij raden altijd aan om bij de opdrachtgever na te vragen welke eisen er gesteld worden voor het werk wat u gaat doen. Op de volgende pagina kunt u vinden welke medische keuringen wij aanbieden.

 • Wat zijn de algemene voorwaarden?

  De algemene voorwaarden zijn terug te vinden op de volgende pagina. 

 • Wat zijn de openingstijden?

  De openingstijden van ons trainingscentrum zijn:

  • Maandag: 07:00 – 17:00 uur;
  • Dinsdag t/m vrijdag: 07:30 – 17:00 uur;
  • Zaterdag en zondag: gesloten (met uitzondering van geboekte trainingen op deze dagen)
  Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 17.00 op de volgende nummers: +31(0)10-4283860 of 0800-3800030. Op maandag zijn wij bereikbaar vanaf 07.00 uur. Het boeken van de trainingen kan op ieder moment van de dag. Als de boeking buiten de kantooruren wordt gedaan zal deze op een later tijdstip door de boekingsafdeling verwerkt worden.        

 • Op welke manieren is STC-KNRM te bereiken?

  • Auto: STC-KNRM bevindt zich op een groot terrein in het havengebied van de stad Rotterdam. Onze locatie ligt vlakbij de snelweg (A15), waardoor we makkelijk te bereiken zijn met de auto.
  • Watertaxi: STC-KNRM is gemakkelijk met de watertaxi te bereiken op havennummer 2620, voor extra informatie, tarieven en boekingen zie: www.watertaxirotterdam.nl.
  • Openbaar vervoer: Daarbij is STC-KNRM ook te bereiken met het openbaar vervoer. Hieronder vindt u de route vanaf centraal station Rotterdam:
   • Metro richting "Spijkenisse de Akkers" of "Slinge"; uitstappen bij Slinge.
   • Bus nummer 68 Richting Heijplaat RDM Campus; uitstappen bij halte Neptunusstraat.
   • Volg de looproute van 6 minuten.

 • Is het mogelijk om een overnachting te boeken?

  Als u een training bij ons boekt heeft u ook de mogelijkheid om uw overnachting (en) door ons te laten regelen. Wij werken nauw samen met het ss Rotterdam. De kosten per nacht zijn €117,50 inclusief ontbijt. STC-KNRM en het ss Rotterdam zijn beide aan de haven gevestigd, waardoor de watertaxi een snelle en voordelige manier is om u van en naar de trainingslocatie en het hotel te brengen. De kosten voor de watertaxi zijn €15,- per dag. Als u meer informatie over het hotel wil, verwijzen we u naar de volgende pagina.