• Welke trainingen zijn minimaal vereist om offshore te mogen werken?

    Dit is afhankelijk van het gebied waar je gaat werken, de werkzaamheden die je gaat doen en voor welke opdrachtgever je gaat werken. Over het algemeen wordt een OPITO BOSIET / FOET certificaat als minimum vereist en over de gehele wereld geaccepteerd. Ook kan er een H2S of S-Cape certificaat geƫist worden door de opdrachtgever. Dit moet vooraf gecheckt worden bij de opdrachtgever. Neem als je meer wilt weten voor jouw specifieke geval contact met ons of je opdrachtgever op.

  • Welke medische keuring is verplicht om offshore te mogen werken?

    Vaak wordt een NOGEPA offshore keuring verplicht gesteld om offshore te mogen werken. In de UK is dit een OGUK medical certificate (Oil and Gas UK). In de UK wordt een NOGEPA offshore keuring geaccepteerd.

  • Mijn OPITO certificaat is verlopen, wat moet ik nu doen?

    Om deel te mogen nemen aan een refresh training zult u in bezit moeten zijn van een geldig OPITO certificaat. Wanneer u OPITO BOSIET certificaat verlopen is zult u helaas de basistraining opnieuw moeten doen. Als uw OPITO FOET certificaat verlopen is, kunt u dispensatie aanvragen, binnen 3 maanden na de verloopdatum van uw certificaat. Als u in aanmerking komt voor dispensatie kunt u het volgende formulier invullen en opsturen naar info-hp@stcnext.com. Als uw formulier goedgekeurd wordt, kunt u alsnog de OPITO FOET training volgen.