CA-EBS (OPITO 5902/ NOGEPA 0.5C)

offshore

De door OPITO en NOGEPA goedgekeurde Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS) training is naar aanleiding van het CAA Report (CAP 1145) ontwikkeld voor passagiers die in de UK sector reizen per helikopter van en naar een offshore installatie of schip. Vanaf september 2014 is deze training verplicht voor de UK sector en per 1 mei 2015 is deze training ook verplicht gesteld in Nederland. STC-KNRM is door OPITO en NOGEPA geaccrediteerd om deze training te verzorgen.

De doelstelling van deze training is om de deelnemers de benodigde kennis bij te brengen en inzicht te verschaffen wat betreft de eigenschappen en mogelijke gevaren van een Compressed Air Emergency Breathing System.
Na afloop van de training weten de deelnemers hoe zij het systeem op de juiste manier in de praktijk kunnen toepassen.

Deze training is te boeken als aanvullende training bij de Basic Offshore Safety Introduction and Emergency Respense Training (0.5A BOSIET), de Further Offshore Emergency Training (0.5B FOET) en de Helicopter Underwater Escape Training (HUET). De training is ook ‘los’ te boeken via de boek nu knop.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.
STC-KNRM kan deze training ook op locatie verzorgen. Mocht u hier interesse in hebben, vragen wij u contact op te nemen met het booking office.


De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de CA-EBS training:

 • De verschillen tussen een ‘re-breather’ systeem en een persluchtsyteem;
 • De toepassing van het persluchtsysteem tijdens helikopter noodsituaties;
 • De gevaren van perslucht beademingssystemen.

De deelnemers moeten de volgende handelingen laten zien om te kunnen slagen voor de training:

 • Een pre-flight inspectie van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System;
 • Het correct aantrekken van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System en een ‘buddycheck’ uitvoeren;
 • Het gebruik van het Compressed Air Emergency Breathing System tijdens een gesimuleerde noodsituatie in de ‘droge’ omgeving.
Meer weten? 0800-3800030

€90,00 incl. registratiekosten, excl. 21% BTW. excl. 21% btw

Opito 5902 en NOGEPA 0.5c

Engels

  Boek nu
  Specificaties

  1,5 uur

  Geen vervaldatum

  Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam-Heijplaat

  Afhankelijk van de geboekte datum