CA-EBS (OPITO 5902)

offshore

De door OPITO goedgekeurde Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS) training is naar aanleiding van het CAA Report (CAP 1145) ontwikkeld voor passagiers die in de UK sector reizen per helikopter van en naar een offshore installatie of schip. Vanaf september 2014 is deze training verplicht voor de UK sector en per 1 mei 2015 is deze training ook verplicht gesteld in Nederland. STC-KNRM is door OPITO geaccrediteerd om deze training te verzorgen.

De doelstelling van deze training is om de deelnemers de benodigde kennis bij te brengen en inzicht te verschaffen wat betreft de eigenschappen en mogelijke gevaren van een Compressed Air Emergency Breathing System.
Na afloop van de training weten de deelnemers hoe zij het systeem op de juiste manier in de praktijk kunnen toepassen.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training. Deze training staat niet altijd standaard ingepland, maar kunnen wij voor u inplannen op aanvraag.
STC-KNRM kan deze training ook op locatie verzorgen. Mocht u hier interesse in hebben, vragen wij u contact op te nemen met het booking office info@stc-knrm.nl of telefoonnummer 0800-3800030.


De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de CA-EBS training:

  • De verschillen tussen een ‘re-breather’ systeem en een persluchtsyteem;
  • De toepassing van het persluchtsysteem tijdens helikopter noodsituaties;
  • De gevaren van perslucht beademingssystemen.

De deelnemers moeten de volgende handelingen laten zien om te kunnen slagen voor de training:

  • Een pre-flight inspectie van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System;
  • Het correct aantrekken van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System en een ‘buddycheck’ uitvoeren;
  • Het gebruik van het Compressed Air Emergency Breathing System tijdens een gesimuleerde noodsituatie in de ‘droge’ omgeving.

Lestijden:
De aanvangstijd is afhankelijk van de geboekte datum.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Toelatingseisen:
De deelnemers moeten in bezit zijn van een geldig BOSIET 0.5A, FOET 0.5B of HUET certificaat.

Meer weten? 0800-3800030

90,00 incl. registratiekosten, excl. 21% BTW

Opito 5902

Engels

Boek nu
Specificaties

1,5 uur

Geen vervaldatum

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam-Heijplaat

Afhankelijk van de geboekte datum