CA-EBS (OPITO 5902)

De door OPITO goedgekeurde Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS) training is naar aanleiding van het CAA Report (CAP 1145) ontwikkeld voor passagiers die in de UK sector reizen per helikopter van en naar een offshore installatie of schip. Vanaf september 2014 is deze training verplicht voor de UK sector en per 1 mei 2015 is deze training ook verplicht gesteld in Nederland. STC NEXT is door OPITO geaccrediteerd om deze training te verzorgen.

De doelstelling van deze training is om de deelnemers de benodigde kennis bij te brengen en inzicht te verschaffen wat betreft de eigenschappen en mogelijke gevaren van een Compressed Air Emergency Breathing System.
Na afloop van de training weten de deelnemers hoe zij het systeem op de juiste manier in de praktijk kunnen toepassen.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek nu’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training. Deze training staat niet altijd standaard ingepland, maar kunnen wij voor u inplannen op aanvraag.
STC NEXT kan deze training ook op locatie verzorgen. Mocht u hier interesse in hebben, vragen wij u contact op te nemen met het booking office info-hp@stcnext.com of telefoonnummer 0800-3800030.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de CA-EBS training:

 • De verschillen tussen een ‘re-breather’ systeem en een persluchtsyteem;
 • De toepassing van het persluchtsysteem tijdens helikopter noodsituaties;
 • De gevaren van perslucht beademingssystemen.

De deelnemers moeten de volgende handelingen laten zien om te kunnen slagen voor de training:

 • Een pre-flight inspectie van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System;
 • Het correct aantrekken van het reddingsvest en Compressed Air Emergency Breathing System en een ‘buddycheck’ uitvoeren;
 • Het gebruik van het Compressed Air Emergency Breathing System tijdens een gesimuleerde noodsituatie in de ‘droge’ omgeving.

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
 • Geldig certificaat medische keuring;
 • Droog ondergoed;
 • Veiligheidspaspoort (PSL) indien in bezit.

U ontvangt na afloop van de training een sticker voor uw veiligheidspaspoort (PSL) en een certificaat van deelname. Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl. 21% btw).

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de CA EBS zijn de volgende trainingen te boeken:

 • Crew Basket Training;
 • H2S Training – NOGEPA gecertificeerd;
 • S-CAPE;
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Houdt u er rekening mee dat de trainingsdagen langer zullen duren als er extra trainingen bijgeboekt worden. De aanvullende trainingen kunnen worden geselecteerd in stap 3 van het boekingsformulier.

De deelnemers moeten in bezit zijn van een geldig BOSIET 0.5A, FOET 0.5B of HUET certificaat.
Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u een medische keuring, NOGEPA Offshore- of OGUK Offshore medische keuringscertificaat, nodig.
Een NOGEPA Offshore medische keuring kunt u bij ons boeken. Vermeld dit dan in het opmerkingenveld in het boekingsformulier.

 

Lestijden:
De aanvangstijd is afhankelijk van de geboekte datum.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

 

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860