FOET incl. CA-EBS (5850) (incl. Escape Chute Training)

offshore

Introductie
De Further Offshore Emergency Training (0.5b FOET) is een ééndaagse herhalingstraining. De training is bedoeld voor offshore personeel van wie het 0.5A BOSIET óf 0.5b FOET certificaat binnenkort verloopt.

Tijdens deze training worden kennis en vaardigheden rond basisveiligheid op platforms, het overleven op zee en het verlenen van (basis) eerste hulp opgefrist.

De FOET training moet gevolgd worden vóór de vervaldatum van het oude certificaat. Deze training is een OPITO, NOGEPA en OLF gecertificeerde training. Deze training wordt wereldwijd geaccepteerd. Het certificaat is vier jaar geldig. Binnen vier jaar dient de training (opnieuw) herhaald te worden met een Further Offshore Emergency Training (NOGEPA 0.5b FOET). De Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS) training is tegenwoordig ook standaard in de Nogepa 0.5a & 0.5b training inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan bod in de FOET training:

 • Brandbestrijding;
 • Basis eerste hulp;
 • Norwegian Escape Chute (ontsnappingstechniek met de Noorse Chute);
 • Noors Offshore pak + geïntegreerde EBS NOG;
 • Onderkoeling;
 • Overlevingstechnieken op zee theorie en praktijk;
 • Reddingsboot theorie en praktijk;
 • Veiligheid in een helikopter/HUET;
 • Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS)

Planning:
Volgt u de FOET training binnen 3 maanden voor de vervaldatum van uw oude certificaat, dan wordt de nieuwe vervaldatum op de vervaldatum van uw oude certificaat gebaseerd. Volgt u de training langer dan 3 maanden voor de vervaldatum van uw oude certificaat? Dan wordt de nieuwe vervaldatum gebaseerd op de datum van deelname.

Lestijden:
De deelnemers worden om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16.00 uur eindigen, mits er geen extra trainingen zijn bijgeboekt.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is ook mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de FOET zijn de volgende trainingen te boeken:

 • Crew Basket Training;
 • H2S Training – NOGEPA gecertificeerd;
 • S-CAPE Training;
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Houdt u er rekening mee dat de FOET maar één trainingsdag bevat. Als er meerdere extra trainingen geboekt worden, kan het zijn dat niet alles op één dag gevolgd kan worden. Mocht het niet mogelijk zijn dat alle trainingen op één dag gevolgd kunnen worden, zullen wij contact met u opnemen. De aanvullende trainingen kunnen worden geselecteerd in stap 3 van het boekingsformulier.

Toelatingseisen:
Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u een medische keuring, uitgevoerd door een NOGEPA gecertificeerd arts, nodig. STC-KNRM kan deze keuring voor u verzorgen. Het is ook mogelijk om een verklaring van een arts te overhandigen, waaruit blijkt dat men fysiek in staat is om aan de training deel te nemen.

Voor deelname aan deze training is een geldig 0.5A BOSIET of 0.5B FOET certificaat vereist.

Meer weten? 0800-3800030

685,- incl. registratiekosten, excl. 21% BTW

Opito 5850, NOGEPA 0.5b, NOG

Engels

Boek nu
Specificaties

1 dag

4 jaar

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam-Heijplaat

08:30