HUET (5295) + CA-EBS (incl. Escape Chute Training)

Introductie
De HUET (Helicopter Underwater Escape Training) is een ééndaagse training speciaal bedoeld voor offshore personeel dat voor vervoer van- en naar hun werkplek gebruik maakt van een helikopter.
Ook voor zeevarenden die regelmatig van en naar boord reizen per helikopter is het van belang te trainen op welke manier veilig kan worden gereisd en hoe adequaat kan worden gereageerd in het geval van een noodsituatie.

Deze cursus is een onderdeel van de ‘Universal Basic Survival’ offshore training, maar wij bieden deze training ook aan als ‘losse’ training. De Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS) training is tegenwoordig ook standaard in de Nogepa 0.5a & 0.5b & HUET training inbegrepen.

Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan bod in de HUET training:

 • Helicopter Safety;
 • EBS (Emergency Breathing System);
 • Compressed Air Emergency Breathing System (CA-EBS).

Er worden (conform OPITO richtlijnen) diverse praktijkoefeningen in het zwembad vanuit de helikopter gedaan.

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
 • Geldig certificaat medische keuring;
 • Droog ondergoed;
 • Veiligheidspaspoort (PSL) indien in bezit.

U ontvangt na afloop van de training een sticker voor uw veiligheidspaspoort (PSL) en een certificaat van deelname. Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl. 21% btw).

Aansluitend aan de HUET zijn de volgende trainingen te boeken:

 • Crew Basket Training;
 • H2S Training – NOGEPA gecertificeerd;
 • S-CAPE;
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Houdt u er rekening mee dat de HUET maar één trainingsdag bevat. Als er meerdere extra trainingen geboekt worden, kan het zijn dat niet alles op één dag gevolgd kan worden. Mocht het niet mogelijk zijn dat alle trainingen op één dag gevolgd kunnen worden, zullen wij contact met u opnemen. De aanvullende trainingen kunnen worden geselecteerd in stap 3 van het boekingsformulier.

Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u een medische keuring, NOGEPA Offshore- of OGUK Offshore medische keuringscertificaat, nodig.
Een NOGEPA Offshore medische keuring kunt u bij ons boeken. Vermeld dit dan in het opmerkingenveld in het boekingsformulier.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De overige trainingsdagen beginnen om 08.30 uur. Alle trainingsdagen zullen rond 16.30 uur eindigen, mits er geen extra trainingen zijn bijgeboekt.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860