IMIST (OPITO 5312) e-learning en examen

IMIST staat voor International Minimum Industry Safety Training en is een OPITO gecertificeerde training. Deze standaard wordt wereldwijd ondersteund door de olie- en gasindustrie. Het IMIST e-learning programma is ontwikkeld om een nieuwe wereldwijde standaard voor training op het gebied van gezondheid en veiligheid te verschaffen. Dit is een uitgebreide en consistente opleiding om de veiligheid en de naleving van regelgeving van de werknemers te vergroten.

De IMIST-standaard zorgt ervoor dat de werknemer de nodige veiligheidsbewustzijn heeft om het risico van het aantal ongevallen te verminderen.

Het IMIST certificaat is 4 jaar geldig. Als u dit certificaat in het Verenigd Koninkrijk wilt gebruiken, moet u controleren of de opdrachtgever waar u voor gaat werken, dit accepteert.

De e-learning en het examen is in de volgende 12 talen beschikbaar:

 • Portugees (Braziliaans);
 • UK Engels;
 • Spaans (Latin America);
 • Bahasa Maleisisch;

MIST vs. IMIST: wat is het verschil?
MIST is een veiligheidsstandaard die van toepassing is op het deel van de Noordzee dat onder het Verenigd Koninkrijk valt. IMIST is de internationale standaard die op alle andere delen van de wereld van toepassing is.

De inhoud van de IMIST lijkt sterk op de inhoud van de MIST. Het grote verschil tussen de standaarden zit hem in de manier waarop ze zijn geïmplementeerd. MIST is verplicht voor bijna alle aspecten van het werk op zee en op het land in het Verenigd Koninkrijk. Met andere woorden, een geldig MIST-certificaat is verplicht voor iedereen die werk uitvoert dat gerelateerd is aan werken op zee.

Bij IMIST ligt het anders: de vereisten van IMIST zijn gebaseerd op de regels van individuele bedrijven. Sommige bedrijven eisen van hun personeel dat ze een IMIST-certificaat hebben, andere bedrijven niet.

IMIST behandelt basisveiligheidskennis van negen onderwerpen, waaronder risicoanalyse, integriteit van installaties, het gebruik van gevaarlijke stoffen, werken op hoogte en mechanisch tillen.

 

De IMIST training bevat 9 modules:

 1. Inleiding gevaarlijke omgeving;
 2. Veilig werken;
 3. Inzicht in het risicobeoordelingsproces;
 4. Taken waarvoor een werkvergunning vereist is;
 5. Persoonlijke verantwoordelijkheid bij het behouden van de integriteit van activa;
 6. Handmatige hanteringstechnieken die dagelijks gebruikt worden;
 7. Beheersing van het gebruik van gevaarlijke stoffen;
 8. Kennis en processen van werken op hoogte;
 9. Bewustwording van mechanische hijsactiviteiten.

IMIST begint met een introductie waarin de veiligheidskennis van medewerkers uit de olie – en gasindustrie wordt beoordeeld aan de hand van verschillende vragen. De gegeven antwoorden worden geëvalueerd, waarna een unieke cursus voor de deelnemer wordt samengesteld. Op basis van de foutief beantwoorde vragen wordt een e-learning samengesteld. Elke deelnemer doorloopt een speciaal op zijn of haar kennis gerichte e-learning. De informatie uit de e-learning wordt getoetst aan de hand van verschillende vragen. De thema’s waarover vragen foutief zijn beantwoord worden opnieuw behandeld, net zo lang tot de deelnemer alle vragen correct beantwoord.

Wilt u deze e-learning voor een groep medewerkers op locatie laten organiseren? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860