Menu

VCA VOL Examen

Boek direct
VCA VOL Examen

Het VCA VOL Examen is onderdeel van iedere VOL-VCA cursus van STC-KNRM, maar kandidaten kunnen ook kiezen voor zelfstandige voorbereiding en alleen het examen doen.

 

 

Het VOL VCA examen bestaat uit 70 multiple choice vragen. Om voor dit examen te slagen moeten minimaal 49 vragen goed beantwoord worden. Het examen duurt maximaal 75 minuten en wordt afgenomen door Pontifex.

Prijs:
75,- excl. 21% BTW
Certificaten:
SSVV VCA/VOL
Geldigheid:
10 jaar
Locatie:
Verschillende locaties in Nederland
Duur:
75 minuten
Aanvang:
Verschillende tijdstippen per locatie

Lesmateriaal
Indien je voor een zelfstandige voorbereiding op het examen kiest, verwijzen wij je graag naar de website van Pontifex voor het bestellen van een lesboek. De VOL-VCA cursusboeken zijn in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Taal
Het VCA VOL examen kan behalve in het Nederlands ook in het Engels, Duits en Frans worden afgenomen.
Wil je het VCA VOL examen boeken in een andere taal? Selecteer dan ‘VCA VOL andere talen’ en noteer in het open veld in de aanvraagmodule de taal van keuze.

Diploma VOL VCA
Deelnemers die slagen voor het VOL VCA examen ontvangen het SSVV diploma. Dit diploma is 10 jaar geldig. Het VOL VCA diploma vervangt het voormalige VVA 2 diploma.Let op; Indien u een VVA 1 en een VVA 2 diploma heeft waarvan het VVA 1 diploma verlopen is, dan is ook het VVA 2 diploma niet meer geldig. U dient dan het VOL VCA examen af te leggen.

Locatie:
Het examen VOL VCA vindt plaats op 28 locaties verspreid door heel Nederland:
Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Coevorden, Den Bosch, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Enschede, Geleen, Goes, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Middelharnis, Midwoud, Moerdijk, Nieuwegein, Nijmegen, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Sliedrecht, Velsen-Noord, Vierlingsbeek, Vierpolders, Waddinxveen en Zwolle.

Voor groepen organiseren wij graag een B-VCA of ander VCA examen op de locatie en tijd van uw voorkeur. Hiervoor maken wij graag een offerte voor u. Vanuit Ecabo worden wel eisen aan de examenlocatie gesteld.

Prijs
De prijs op deze pagina is voor het VOL-VCA beeldscherm examen in de Nederlandse taal per persoon op locatie van Pontifex.

Aanmeldtermijn
De aanmeldtermijn voor examens gaat van 24 uur naar 48 uur. Dit betekent dat alle examens tenminste 48 uur van te voren worden aangevraagd bij VCA Infra. Wij kunnen aanmeldingen die een dag van te voren worden gemaakt niet aannemen.