Security Awareness (STCW)

De training Security Awareness is bedoeld voor alle zeevarenden die niet direct zijn belast met beveiligingstaken volgens het scheepsbeveiligingsplan (designated security duties). Tijdens deze training wordt deelnemers geleerd hoe ze moeten reageren op een veiligheidsrisico. Denk aan het rapporteren van een veiligheidsincident zoals bijvoorbeeld piraterij, een gewapende overval of aanval. Deze training duurt 4 uur en wordt op een lesdag aansluitend aan de STCW Basic Training gegeven.

Deze cursus is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecertificeerd onder instituutcode NL007.

De training Security Awareness bevat de volgende onderdelen:
  • betekenis en consequenties van verschillende veiligheidsniveaus;
  • kennis van het Scheepsbeveiligingsplan, de procedures en voorzorgsmaatregelen;
  • waarnemen en herkennen van veiligheidsrisico’s;
  • technieken die worden gebruikt om beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Wat neem ik mee?

  • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
  • Geldig certificaat medische keuring;
  • Zeemansboekje.

Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u een medische keuring, uitgevoerd door een gecertificeerd arts, nodig. STC NEXT kan deze keuring voor u verzorgen. Vermeld dit dan in het opmerkingenveld in het boekingsformulier.

 

Lestijden:
Deelnemers worden om 07:45 uur verwacht voor de inschrijving. De training begint om 08:30 en zal rond 12:00 uur eindigen.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Bijzonderheden:
Bij een positieve beoordeling van de eindtoets wordt het STCW’78 as amended certificaat en een sticker voor het monsterboekje afgegeven.

Zeevarenden die niet als scheepsbeveiligingsfunctionaris (Ship Security Officer)  zijn aangesteld, maar wel belast zijn met beveiligingstaken volgens het scheepsbeveiligingsplan, moeten in bezit zijn van het certificaat uitvoering beveiligingstaken (Designated Security Duties). Alle andere zeevarenden moeten beschikken over het certificaat bewustwording scheepsbeveiliging (Security Awareness).

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860