Basic Training Refresher (STCW)

maritiem

De Basic Training (STCW) refresher is een tweedaagse herhalingstraining die bedoeld is voor medewerkers die in bezit zijn van een STCW Basic Training certificaat dat op het punt staat te verlopen. Iedereen die werkt of wil gaan werken aan boord van een zeegaand schip, dient in het bezit te zijn van een certificaat Basic Training. Tijdens deze training leren zeevarenden de basis veiligheidsvaardigheden die ze nodig hebben om aan boord van een zeevarend schip.

Deze cursus is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecertificeerd onder instituutcode NL021.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


De volgende onderdelen komen aan bod tijdens de Basic Training (STCW) Refresher:

 • Basis EHBO
 • Overleven op zee technieken
 • Persoonlijke veiligheid en verantwoordelijkheden
 • Brand preventie
 • Brand blussen

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De tweede trainingsdag begint om 08.30 uur. Alle trainingsdagen zullen rond 16.00 uur eindigen, mits er geen extra trainingen of een keuring zijn bijgeboekt.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend op de Basic Training (STCW) is het volgende aanvullend bij te boeken:

 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

De aanvullende opties kunnen worden geselecteerd in stap 3 van het boekingsformulier.

Toelatingseisen:
Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u een medische keuring, uitgevoerd door een gecertificeerd arts, nodig. STC-KNRM kan deze keuring voor u verzorgen. Het is ook mogelijk om een verklaring van een arts te overhandigen, waaruit blijkt dat men fysiek in staat is om aan de training deel te nemen. Daarnaast is een geldig STCW Basic Training certificaat vereist.

Bijzonderheden:
Deze cursus kent een vijfjaarlijkse herhalingsverplichting. Mocht u ook in bezit zijn van een Proficiency in Survival Craft & Rescue Boats (PSCRB) en/ of Advanced Fire Fighting (AFF) certificaat zijn dat ook binnenkort verloopt, kunt u de betreffende herhalingscursussen combineren:

Meer weten? 0800-3800030

565,- excl. 21% BTW

Basic Training refresher STCW '78 (A-VI/1-1 to 1-4) as amended (including Manilla Amendments)

Engels

  Boek nu
  Specificaties

  2 dagen

  5 jaar

  Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam - Heijplaat

  08.30 - 16.00