First Aid (GWO) Refresher

wind

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, dat reeds in het bezit is van het certificaat First Aid en gehoor geeft aan de tweejaarlijkse herhalingsverplichting. De training biedt kennis en vaardigheden over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen (EHBO) in en bij windturbines.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


De training First Aid GWO Refresher (EHBO) is een opfriscursus van de training First Aid. De kennis over het omgaan van EHBO procedures bij ongevallen wordt opgefrist. Daarnaast gaat deze training in op het gebruik van beschikbare EHBO uitrusting. Verder worden de werking van normale functies van het menselijk lichaam en de symptomen van ziekte of letsel behandeld.
In deze module ‘First Aid’ voor de windindustrie ligt de focus op het verlenen van eerste hulp in windturbines. Dat betekent dat rekening wordt gehouden met beperkte ruimte en de in- en uitgangsmogelijkheden van een windturbine. Praktijkoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van deze cursus.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • het, op een veilige manier, uitvoeren van eerste hulp (EHBO) in overeenstemming met de wettelijke voorschriften;
  • basiskennis over normale lichaamsfuncties en de symptomen van zware en lichte verwondingen en ziekten (anatomie);
  • prioriteiten stellen in het omgaan met een noodsituatie in een windturbine;
  • werken met/toepassen van:
    – levensreddende EHBO
    – automatische Externe Defibrillator (AED)
    – apparatuur in een EHBO-scenario

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is ook mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de GWO First Aid refresher zijn de volgende trainingen te boeken:

Toelatingseisen:
Een vereiste om deel te nemen aan de refresh training, is dat de deelnemer in het bezit moet zijn van een geldig First Aid certificaat.

Winda registratie
Alle deelnemers die deelnemen aan de GWO trainingen moeten zich registreren in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC-KNRM.nl. Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op winda.globalwindsafety.org.

Meer weten? 0800-3800030

€225,- incl. WINDA registratie fee, excl. 21% BTW

GWO BST First Aid

Engels

Boek nu
Specificaties

0,5 dag

2 jaar

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam - Heijplaat

08:30