Sea Survival (GWO) Refresher

wind

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training Sea Survival (GWO) Refresher is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, werkzaam op windturbines en windparken op zee, dat reeds in het bezit is van het certificaat Sea Survival en gehoor geeft aan de tweejaarlijkse herhalingsverplichting. Deze training verschaft kennis en vaardigheden over wat te doen wanneer u te water raakt.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


Deze training biedt theoretische en praktijkkennis over calamiteiten aan boord van een schip en/of offshore wind installatie, EHBO, evacuatieprocedures en overlevingstechnieken.
Met deze cursus, met aandacht voor zowel theorie als praktijk, draagt STC-KNRM bij aan een veiligere werkomgeving voor personeel in de windindustrie. Deze training is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van STC-KNRM in het verstrekken van Sea Survival trainingen voor offshore en maritiem personeel. Voor de praktijk onderdelen wordt bijvoorbeeld een KNRM reddingboot met jet aandrijving ingezet. Maar ook het geavanceerde zwembad op locatie van STC-KNRM, waar ieder weertype kan worden gesimuleerd.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • de gevaren en symptomen van onderkoeling en verdrinking;
  • voordelen en beperkingen van de verschillende LSA, PPE en PFPE die worden gebruikt in de offshore windindustrie;
  • aantrekken ofwel gebruiken van de verschillende LSA, PPE en PFPE materialen;
  • het op een veilige manier aan en van boord overstappen;
  • noodprocedures, veiligheidsmiddelen en maatregelen op en aan installaties, schepen en windturbines;
  • procedures in een man-over-boord situatie (SAR, GMDSS Recovery en EHBO);
  • evacuatieprocedures van windturbines;
  • basiskennis over het overleven op zee, individueel en in een groep.

Lestijden:
De deelnemers worden om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training zal om 08.30 starten en rond 16:00 eindigen.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is ook mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de GWO Sea Survival refresher zijn de volgende trainingen te boeken:

Toelatingseisen:
Een vereiste om deel te nemen aan de refresh training, is dat de deelnemer in het bezit moet zijn van een geldig Sea Survival certificaat. Daarnaast is het van belang dat de deelnemer in het bezit is van een medische keuring. STC-KNRM kan deze keuring voor u verzorgen. Het is ook mogelijk om een verklaring van een arts te overhandigen, waaruit blijkt dat men fysiek in staat is om aan de training deel te nemen. Klik hier om de lijst van de medische keuringen te bekijken.

Winda registratie
Vanaf 17 oktober 2016 moeten alle deelnemers aan de GWO trainingen zich registreren als deelnemer in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC-KNRM.nl. Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op winda.globalwindsafety.org.

Meer weten? 0800-3800030

€299,- incl. WINDA registratiefee, excl. 21% BTW

GWO BST Sea Survival

Engels

Boek nu
Specificaties

1 dag

2 jaar

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam - Heijplaat

08:30