Sea Survival (GWO)

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training Sea Survival is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, betrokken bij de bouw, het onderhoud en/of de service voor windturbines en windparken op zee. Deze training verschaft kennis en vaardigheden over wat te doen wanneer u te water raakt.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek nu’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.

Deze training biedt theoretische en praktijkkennis over calamiteiten aan boord van een schip en/of offshore wind installatie, EHBO, evacuatieprocedures en overlevingstechnieken.
Met deze training, met aandacht voor zowel theorie als praktijk, draagt STC NEXT bij aan een veiligere werkomgeving voor personeel in de windindustrie. Deze training is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van STC NEXT in het verstrekken van Sea Survival trainingen voor offshore en maritiem personeel. Voor de praktijk onderdelen wordt bijvoorbeeld een STC NEXT reddingsboot met jet aandrijving ingezet. Maar ook het geavanceerde zwembad op locatie van STC NEXT, waar ieder weertype kan worden gesimuleerd.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • de gevaren en symptomen van onderkoeling en verdrinking;
 • voordelen en beperkingen van de verschillende LSA, PPE en PFPE die worden gebruikt in de offshore windindustrie;
 • aantrekken ofwel gebruiken van de verschillende LSA, PPE en PFPE materialen;
 • het op een veilige manier aan en van boord overstappen;
 • noodprocedures, veiligheidsmiddelen en maatregelen op en aan installaties, schepen en windturbines;
 • procedures in een man-over-boord situatie (SAR, GMDSS Recovery en EHBO);
 • evacuatieprocedures van windturbines;
 • basiskennis over het overleven op zee, individueel en in een groep.

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
 • Geldig certificaat medische keuring.

Je ontvangt na afloop van de training een sticker voor je veiligheidspaspoort (PSL). Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl 21% btw)

Winda registratie:
Vanaf 17 oktober 2016 moeten alle deelnemers aan de GWO trainingen zich registreren als deelnemer in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC NEXT.nl . Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op  winda.globalwindsafety.org.

Aansluitend aan de GWO Sea Survival zijn de volgende trainingen te boeken:

 • First Aid; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Manual Handling; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Fire Awareness; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Working at Heights; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Een goede lichamelijk conditie is een vereiste. Het gewicht van de deelnemer mag niet hoger dan 125 kilo zijn.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:30 uur eindigen. Dit geldt ook voor de tweede trainingsdag.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860