Sea Survival (GWO)

wind

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training Sea Survival is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, betrokken bij de bouw, het onderhoud en/of de service voor windturbines en windparken op zee. Deze training verschaft kennis en vaardigheden over wat te doen wanneer u te water raakt.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


Deze training biedt theoretische en praktijkkennis over calamiteiten aan boord van een schip en/of offshore wind installatie, EHBO, evacuatieprocedures en overlevingstechnieken.
Met deze training, met aandacht voor zowel theorie als praktijk, draagt STC-KNRM bij aan een veiligere werkomgeving voor personeel in de windindustrie. Deze training is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van STC-KNRM in het verstrekken van Sea Survival trainingen voor offshore en maritiem personeel. Voor de praktijk onderdelen wordt bijvoorbeeld een KNRM reddingsboot met jet aandrijving ingezet. Maar ook het geavanceerde zwembad op locatie van STC-KNRM, waar ieder weertype kan worden gesimuleerd.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • de gevaren en symptomen van onderkoeling en verdrinking;
  • voordelen en beperkingen van de verschillende LSA, PPE en PFPE die worden gebruikt in de offshore windindustrie;
  • aantrekken ofwel gebruiken van de verschillende LSA, PPE en PFPE materialen;
  • het op een veilige manier aan en van boord overstappen;
  • noodprocedures, veiligheidsmiddelen en maatregelen op en aan installaties, schepen en windturbines;
  • procedures in een man-over-boord situatie (SAR, GMDSS Recovery en EHBO);
  • evacuatieprocedures van windturbines;
  • basiskennis over het overleven op zee, individueel en in een groep.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen. Dit geldt ook voor de tweede trainingsdag.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is ook mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de GWO Sea Survival zijn de volgende trainingen te boeken:

Toelatingseisen:
Een goede lichamelijke conditie is vereist. De deelnemers mogen niet zwaarder zijn dan 124 kilo in verhouding tot de draagkracht van de materialen die tijdens de opleiding worden gebruikt.

Winda registratie
Alle deelnemers die deelnemen aan de GWO trainingen moeten zich registreren in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC-KNRM.nl. Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op winda.globalwindsafety.org.

Meer weten? 0800-3800030

€325,- incl. WINDA registratie fee, excl. 21% BTW

GWO BST Sea Survival

Engels

Boek nu
Specificaties

1 dag

2 jaar

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam - Heijplaat

08:30