First Aid (GWO)

wind

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training First Aid (GWO) is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, op het land en/of op zee, betrokken bij de bouw, het onderhoud en/of de service voor onshore en/of offshore windturbines en windparken. De training biedt kennis en vaardigheden over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen (EHBO) in en bij windturbines.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek direct’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.


Bij ongevallen is kennis van EHBO procedures essentieel. Daarnaast gaat deze training in op het gebruik van beschikbare EHBO uitrusting. Verder worden de werking van normale functies van het menselijk lichaam en de symptomen van ziekte of letsel behandeld.
In deze module ligt de focus op het verlenen van eerste hulp in windturbines. Dat betekent dat rekening wordt gehouden met beperkte ruimte en de in- en uitgangsmogelijkheden van een windturbine. Praktijkoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van deze cursus.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • het op een veilige manier, uitvoeren van eerste hulp (EHBO) in overeenstemming met de wettelijke voorschriften;
  • basiskennis over normale lichaamsfuncties en de symptomen van zware en lichte verwondingen en ziekten (anatomie);
  • prioriteiten stellen in het omgaan met een noodsituatie in een windturbine;
  • werken met/toepassen van;
    – levensreddende EHBO;
    – Automatische Externe Defibrillator (AED);
    – apparatuur in een EHBO-scenario;

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen. Dit geldt ook voor de tweede trainingsdag.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt in het Engels gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is ook mogelijk om via STC-KNRM een tolk in te huren.

Aanvullende opties:
Aansluitend aan de GWO First Aid zijn de volgende trainingen te boeken:

Winda registratie
Alle deelnemers die deelnemen aan de GWO trainingen moeten zich registreren in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC-KNRM.nl. Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op winda.globalwindsafety.org.

Meer weten? 0800-3800030

€250,- incl. WINDA registratie fee, excl. 21% BTW

GWO BST First Aid

Engels

Boek nu
Specificaties

1 dag

2 jaar

Quarantaineweg 98, 3089 KP, Rotterdam - Heijplaat

08:30