First Aid (GWO)

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).
De training First Aid (GWO) is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, op het land en/of op zee, betrokken bij de bouw, het onderhoud en/of de service voor onshore en/of offshore windturbines en windparken. De training biedt kennis en vaardigheden over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen (EHBO) in en bij windturbines.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek nu’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.

Bij ongevallen is kennis van EHBO procedures essentieel. Daarnaast gaat deze training in op het gebruik van beschikbare EHBO uitrusting. Verder worden de werking van normale functies van het menselijk lichaam en de symptomen van ziekte of letsel behandeld.
In deze module ligt de focus op het verlenen van eerste hulp in windturbines. Dat betekent dat rekening wordt gehouden met beperkte ruimte en de in- en uitgangsmogelijkheden van een windturbine. Praktijkoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van deze cursus.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • het op een veilige manier, uitvoeren van eerste hulp (EHBO) in overeenstemming met de wettelijke voorschriften;
 • basiskennis over normale lichaamsfuncties en de symptomen van zware en lichte verwondingen en ziekten (anatomie);
 • prioriteiten stellen in het omgaan met een noodsituatie in een windturbine;
 • werken met/toepassen van;
  – levensreddende EHBO;
  – Automatische Externe Defibrillator (AED);
  – apparatuur in een EHBO-scenario;

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
 • Geldig certificaat medische keuring.

Je ontvangt na afloop van de training een sticker voor je veiligheidspaspoort (PSL). Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl 21% btw)

Winda registratie:
Vanaf 17 oktober 2016 moeten alle deelnemers aan de GWO trainingen zich registreren als deelnemer in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC NEXT.nl . Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op  winda.globalwindsafety.org.

Aansluitend aan de GWO First Aid zijn de volgende trainingen te boeken:

 • Manual Handling; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Fire Awareness; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Working at Heights; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Sea Survival. (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Een goede lichamelijk conditie is een vereiste.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen. Dit geldt ook voor de tweede trainingsdag.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860