Working at Heights (GWO)

Deze module is opgesteld volgens de richtlijnen van de Global Wind Organization (GWO).

Deze 1,5 daagse training is bedoeld voor personeel dat werkzaam is in de windindustrie, op het land en/of op zee, betrokken bij de bouw, het onderhoud en/of de service voor onshore en/of offshore windturbines en windparken. De focus ligt op kennis van de risico’s van het werken op hoogte en het voorkomen van ongevallen.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek nu’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.

De training Working at Heights verschaft de deelnemers kennis over de risico’s, de wetgeving, (inspectie van) materiaal enz. Daarnaast worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor het veilig werken op hoogte.
Met deze training, met aandacht voor zowel theorie als praktijk, draagt STC NEXT bij aan een veiligere werkomgeving voor personeel in de windindustrie.

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld:

 • de gevaren en risico’s van het werken op hoogte in een windturbine;
 • de huidige nationale wetgeving inzake het werken op hoogte;
 • welke beschermingsmiddelen zijn er en wat is de Europese/wereldwijde normering voor bijv. harnas, helm, lanyards enz.;
 • inspectie, onderhoud en juiste wijze van opbergen van PPE materialen;
 • veilig gebruik van ankerpunten en ladders;
 • gebruik van evacuatie middelen.

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
 • Geldig certificaat medische keuring.

Je ontvangt na afloop van de training een sticker voor je veiligheidspaspoort (PSL). Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl 21% btw)

Winda registratie:
Vanaf 17 oktober 2016 moeten alle deelnemers aan de GWO trainingen zich registreren als deelnemer in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC NEXT.nl . Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op  winda.globalwindsafety.org.

Aansluitend aan de GWO Working at Heights zijn de volgende trainingen te boeken:

 • First Aid; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Manual Handling; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Fire Awareness; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Sea Survival. (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • Medische keuring (klik hier voor meer informatie).

Een goede lichamelijke conditie is een vereiste.
Deelnemers mogen niet meer dan 124 kilo wegen in verband met het draagvermogen van de materialen die tijdens de training worden gebruikt. Graag eigen veiligheidsschoenen meenemen.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en zal rond 16:30 uur eindigen. De tweede dag start de training ook om 08:30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch,  koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

Bijzonderheden:
Een goede lichamelijke conditie is een vereiste.
Deelnemers mogen niet meer dan 124 kilo wegen in verband met het draagvermogen van de materialen die tijdens de training worden gebruikt. Graag eigen veiligheidsschoenen meenemen.

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860