Medical Care

Deze driedaagse Medical Care training is een training voor de medewerker die aan boord verantwoordelijk is voor de medische zorg. Het internationale STCW-verdrag stelt wettelijke eisen aan de medische zorg die aan boord van schepen wordt verleend. Diegene die aan boord verantwoordelijk is voor de medische zorg, is verplicht om in het bezit zijn van een geldig certificaat Medical Care. Tijdens deze training leert u medische zorg te verlenen aan zieken en gewonden aan boord.

De training is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecertificeerd onder Instituut code NL007.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Gebruik de ‘Boek nu’ knop voor het bekijken van de planning en het boeken van de training.

De volgende onderwerpen (conform STCW-tabel A-VI/4-2) komen aan bod tijdens de cursus:

  • verschaffen van medische zorg aan zieken en gewonden aan boord volgens de richtlijnen van de nationale en internationale medische handleidingen;
  • herkennen van veranderingen in de conditie van de patiënt;
  • aanvragen van externe assistentie;
  • begeleiden van een medische evacuatie.

Wat neem ik mee?

  • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs);
  • Geldig certificaat medische keuring;
  • Zeemansboekje / Seamansbook.

Neem de volgende items mee naar de training (of stuur ze vóór de cursus via e-mail naar ons):

  • (kopie van het) Monsterboekje;
  • Medisch certificaat zeevarenden (lichamelijk onderzoek).
  • Kopie van het Basic Training en Medical Fist Aid certificaat.

Voorafgaand aan de Medical Care zijn de volgende trainingen te boeken (houdt u er rekening mee dat de trainingsdagen hierdoor langer kunnen duren)

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een certificaat Basic Training (STCW) en een geldig Medical First Aid certificaat (MFA). Beschikt u niet over een geldig MFA certificaat dan kunt u zich ook inschrijven voor de combinatietraining Combi Medical First Aid and Medical Care (STCW).
Om aan deze training deel te kunnen nemen heeft u ook een geldig bewijs van lichamelijke goedkeuring voor de zeevaart nodig. STC NEXT kan een zeevaartkeuring voor u inplannen. Voor meer informatie over  de medische keuringen die wij aanbieden klikt u hier.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07:45 uur verwacht voor de inschrijving. De overige trainingsdagen begint om 08.30, alle dagen eindigen rond 16.30 uur.

Taal:
De training wordt in het Nederlands gegeven. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal.

Bij een positieve beoordeling van de eindtoets wordt een officieel (ILenT/Scheepvaart goedgekeurd) STCW’10 as amended certificaat en een sticker voor het monsterboekje afgegeven.

 

 

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860