Basic Safety Training Onshore (GWO)

De GWO Basic Safety Training onshore is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de windindustrie. Tijdens deze training leren de deelnemers welke risico’s en gevaren zich kunnen voordoen bij het werken in de windindustrie. Daarnaast leren ze hoe ze moeten handelen in geval van nood.

Andere vaardigheden die deelnemers tijdens deze training ontwikkelen, zijn het verlenen van Eerste Hulp, het redden van zichzelf en anderen en het bestrijden van brand. Hierdoor weten ze wat ze moeten doen in dergelijke situaties. Door het oefenen van noodsituaties in de praktijk worden de deelnemers op een realistische manier voorbereid. De onshore GWO Basic Safety Training is anders dan de offshore variant. Deze training is namelijk alleen gericht op werk in de onshore windindustrie, bijvoorbeeld in een onshore windturbine.

De inhoud van deze training bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • GWO First Aid; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Manual Handling; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Fire Awareness; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Working at Heights; (Klik hier voor meer informatie over deze training)

Doordat deze training de onshore versie is van de GWO Basic Safety Training wordt de module GWO Sea Survival in deze training niet behandeld.

Wat neem ik mee?

 • Geldig legitimatiebewijs (Paspoort, Identiteitskaart, Rijbewijs)
 • Geldig certificaat medische keuring
 • Droog ondergoed

Je ontvangt na afloop van de training een sticker voor je veiligheidspaspoort (PSL). Een veiligheidspaspoort is eventueel verkrijgbaar bij ons voor €17,50 (excl 21% btw)

Winda registratie:
Vanaf 17 oktober 2016 moeten alle deelnemers aan de GWO trainingen zich registreren als deelnemer in WINDA. Als de registratie is afgerond ontvang je een WINDA ID, dit WINDA ID moet je voor afloop van de training opgestuurd hebben naar  info@STC NEXT.nl . Dit WINDA ID is je persoonlijke legitimatie en al je toekomstige GWO trainingen zullen geregistreerd worden onder dit ID. Registreren voor een WINDA ID kan met smartphone, tablet of PC op  winda.globalwindsafety.org.

Alle modules die onderdeel uitmaken van de Basic Safety Training GWO refresher kunnen ook los gevolgd worden.

Voor meer inhoudelijke informatie over de afzonderlijke modules klikt u op de naam van de module hieronder of bezoekt u de pagina van de desbetreffende module.

 • GWO First Aid; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Manual Handling; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Fire Awareness; (Klik hier voor meer informatie over deze training)
 • GWO Working at Heights; (Klik hier voor meer informatie over deze training)

Een goede lichamelijk conditie is een vereiste.
Bij de module GWO Working at Height mogen de deelnemers niet meer dan 124 kilo wegen in verband met het draagvermogen van de materialen die tijdens de training worden gebruikt.

Lestijden:
Op de eerste dag worden de deelnemers om 07.45 uur verwacht voor de inschrijving. De overige trainingsdagen beginnen om 08.30 uur. Alle trainingsdagen zullen rond 16.30 uur eindigen, mits er geen extra trainingen zijn bijgeboekt.

Prijs:
De bovengenoemde prijs is inclusief registratiekosten, het gebruik van praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee. Let op: de genoemde prijs is exclusief BTW.

Taal:
De training wordt standaard in het Engels gegeven. Indien er uitsluitend Nederlands sprekende cursisten deelnemen kan de instructie in het Nederlands worden verzorgd. Op verzoek kan de training voor groepen georganiseerd worden in een andere taal. Het is mogelijk om via STC NEXT een tolk in te huren.

 

Maatwerk nodig? Neem contact met ons op!
010 - 4283860